FBI prověřila nové e-maily Hillary Clintonové. Stíhat ji nebudeme, oznámil šéf úřadu

Nově nalezené e-maily Hillary Clintonové z doby, kdy vedla americkou diplomacii, neukazují na žádné porušení zákonů. Federální úřad pro vyšetřování proto neplánuje demokratickou prezidentskou kandidátku stíhat. Americkému Kongresu to v neděli oznámil šéf FBI James Comey.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poslední debata kandidátů na amerického prezidenta Hillary Clintonové a Donalda Trumpa

Poslední debata kandidátů na amerického prezidenta Hillary Clintonové a Donalda Trumpa | Zdroj: Reuters

Mluvčí Hillary Clintonové na twitteru uvedla, že štáb demokratické kandidátky jiný verdikt od FBI ani nečekal.

FBI už v červenci dospěla k závěru, že Clintonová používáním soukromého e-mailu pro pracovní účely jako ministryně zahraničí neporušila zákon, ačkoli si počínala krajně nedbale.

Šéf federálního úřadu James Comey ale minulý týden v pátek oznámil Kongresu nález nového balíku pracovní elektronické pošty, kterou Clintonová odesílala proti pravidlům ze svého soukromého poštovního účtu.

Nové e-maily nalezli vyšetřovatelé v počítači Anthonyho Weinera, manžela blízké spolupracovnice demokratické kandidátky Humy Abedinové. O Weinera se policie zajímá kvůli jeho obscénní komunikaci s patnáctiletou dívkou.

Svým prohlášením ale Comey vyvolal kritiku proti federální agentuře kvůli možnému ovlivnění voleb. Clintonová, která do té doby o několik procentních bodů vedla nad svým rivalem Donaldem Trumpem, vedoucí pozici ztratila a v průzkumech ji předstihl realitní magnát. Nyní průzkumy ukazují, že Clintonová v předvolebním boji opět mírně vede.

Kvíz: Vše okolo voleb prezidenta USA. Projdete cestou do Bílého domu?

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme