Francouzská policie odvrátila připravovaný teroristický útok. O víkendu zatkla sedm lidí

Francouzská policie zatkla o víkendu sedm lidí a odvrátila připravovaný teroristický útok. Oznámil to francouzský ministr vnitra Bernard Cazeneuve. Zadržení jsou francouzského, marockého a afghánského původu. Policisté je zatkli v Marseille a ve Štrasburku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzská policie

Francouzská policie | Zdroj: Reuters

Skupinu lidí ve věku 29 až 37 let zadržela policie během víkendu. Ministr vnitra Cazeneuve neuvedl, co mělo být terčem útoku.

Pouze řekl, že zadržení těchto osob „umožnilo předejít dlouho plánovanému teroristickému útoku na území Francie.“ Dále uvedl, že následné vyšetřování ukáže, zda šlo o koordinovaný útok zacílený na několik míst najednou. Starosta Štrasburku agentuře Reuters řekl, že útok byl zdánlivě mířený na region okolo Paříže.

Policie zatkla podezřelé v noci ze soboty na neděli po osmiměsíčním vyšetřování. „Důvěryhodné informace nás k zadržení přinutily,“ řekl agentuře AFP bezpečnostní zdroj.

Cazeneuve spojil zatýkání se zásahy před fotbalovým Eurem 2016, které se konalo ve Francii v červnu.

'Oslovili mě kazatelé nenávisti.' Online kampaň odrazuje mladé Francouze od džihádu

Číst článek

Po loňských útocích v Paříži, při kterých zemřelo 130 lidí, vyhlásila vláda ve Francii výjimečný stav. Po letošním červencovém útoku v Nice, kde zahynulo 86 lidí, byl výjimečný stav prodloužen o dalších šest měsíců. Od začátku roku bylo podle ministra vnitra zadrženo ve spojitosti s teroristickými útoky 418 lidí.

Ve Štrasburku v současnosti platí zvýšená výstraha kvůli chystaným vánočním trhům. Úřadu dopředu varovaly, že trhy mohou být odloženy nebo úplně zrušeny, pokud se objeví závažné hrozby.

dp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme