Jsme připraveni přijmout zraněné z Aleppa, hlásí Izrael. Se Sýrií je přitom formálně ve válce

Izrael zvažuje možnost, že by přijal zraněné syrské uprchlíky z Aleppa na léčení do svých nemocnic. Informoval o tom v úterý izraelský premiér Benjamin Netanjahu. Jak poznamenala agentura Reuters, mnoho zraněných Syřanů se za uplynulé tři roky v Izraeli již léčilo, tajně se dostali přes hranice v oblasti okupovaných Golanských výšin. Izrael a Sýrie jsou přitom formálně stále ve válečném stavu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evakuace civilistů z východního Aleppa

Evakuace civilistů z východního Aleppa | Zdroj: Reuters

"Jsme připraveni přijmout zraněné ženy a děti a rovněž muže, jestliže to nejsou bojovníci... přivézt je do Izraele a postarat se o ně v našich nemocnicích, jako jsme to již udělali s tisícovkami syrských civilistů," řekl Netanjahu zahraničním novinářům. "Požádal jsem ministerstvo zahraničí, aby hledalo způsoby, jak rozšířit naši lékařskou pomoc civilním obětem syrské tragédie, zejména v Aleppu," dodal.

Syrská armáda míří na poslední povstalecká území v Aleppu. Evakuovat se podařilo už 37 500 lidí

Číst článek

V Sýrii nyní již několikátý den pokračuje evakuace civilistů a bojovníků z povstalci držené východní části Aleppa. Podle Turecka již z oblasti odešlo 37 500 lidí.

Izrael v syrském konfliktu oficiálně nepodporuje žádnou z bojujících stran. Režim syrského prezidenta Bašára Asada podporují radikálové z hnutí Hizballáh, které židovský stát považuje za úhlavního nepřítele. Stejně nebezpeční jsou ale pro Izrael i bojovníci napojení na teroristickou síť Al-Káida, kteří bojují v řadách rebelů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme