Krejčíř zahájil hladovku. Požaduje lepší podmínky v jihoafrickém vězení

Český podnikatel Radovan Krejčíř zahájil hladovku. Protestuje tak proti údajně špatným podmínkám ve vězení. Podle zpravodajského serveru IOL Krejčíř opět plánoval útěk, proto ho umístili na oddělení se zvýšenou ostrahou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radovan Krejčíř u jihoafrického soudu (snímek z 2. 12. 2013)

Radovan Krejčíř u jihoafrického soudu (snímek z 2. 12. 2013) | Foto: Robert Mikoláš

„Radovana Krejčíře převezli už před týdnem z věznice Zonderwater do Pretorie a v sekci, kde je umístěn, například nefungovala sprcha,“ sdělil Radiožurnálu Krejčířův advokát Frank Cohen.

„Několik dní se tak nemohl ani umýt. Hladovku je proto rozhodnut držet do té doby, dokud se podmínky nezlepší,“ vysvětlil Cohen důvody svého klienta pro zahájení hladovky.

Krejčíř znovu chystal útěk z věznice. Pomáhala mu další milenka, píše jihoafrický server

Číst článek

Dodal také, že Krejčíř je pod neustálým dohledem, proto nemůže ani spát a stráž ho doprovází i na toaletu.

Cohen se kvůli velmi přísné ostraze prý také neměl možnost s Krejčířem dostatečně poradit. Jeho klientovi prý také nedovolí, aby příbuzným telefonoval v češtině.

Na údajně špatné zacházení si uprchlý Čech v minulosti několikrát stěžoval i přímo v soudní síni. Soud letos v únoru poslal českého podnikatele za únos a pokus o vraždu na 35 let za mříže.

Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme