Krejčířovi hrozí doživotí za podíl na vraždě Libanonce Sama Issy

V Jihoafrické republice pokračuje proces s Radovanem Krejčířem, za podíl na vraždě Libanonce Sama Issy mu hrozí doživotí. V neděli proběhlo soudní líčení v Johannesburgu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radovan Krejčíř u jihoafrického soudu (snímek z 2. 12. 2013)

Radovan Krejčíř u jihoafrického soudu (snímek z 2. 12. 2013) | Foto: Robert Mikoláš

Drogový dealer libanonského původu byl zastřelen více než třiceti ranami na křižovatce ve čtvrti, kde měl svou vilu právě Radovan Krejčíř. Ten ale vinu popírá.

Radovan Krejčíř byl z podílu na vraždě Sama Issy obviněn už před dvěma lety. Vynesení rozsudku se ale v nejbližší době podle Krejčířových advokátů i podle jihoafrických médií nedá očekávat.

Sám Issa byl podle jihoafrických novinářů Krejčířovým pobočníkem a právě Krejčíř mu také údajně dlužil v přepočtu přes 18 milionu korun za dodávku drog. Krejčíř ale jakékoli spojení s Issou odmítá a tvrdí, že je nevinný.

Dosud byl Krejčíř, který do Jižní Afriky přijel v roce 2007, odsouzen k třiceti pěti letům vězení, a to za únos, pokus o vraždu a držení drog.

Jihoafrická policie ho ale viní z více než ze stovky trestných činů. V České republice byl pravomocně odsouzen za podvody s akciemi Teplárny Otrokovice, vytunelování firmy Technology Leasing a daňový únik firmy M5, a to na deset a půl roku ve vězení.

Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme