Kus křídla nalezený na Réunionu je ze ztraceného letadla, řekl malajsijský premiér

Trosky letadla nalezené na konci července na ostrově Réunion u Madagaskaru pocházejí ze ztraceného malajsijského boeingu. S odvoláním na závěry expertů to dnes v televizním vystoupení uvedl malajsijský premiér.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Snad už tento týden budeme vědět, zda část křídla pocházející pravděpodobně z Boeingu 777, která se minulý týden našla na pobřeží Réunionu, skutečně patřila tomuto stroji

Snad už tento týden budeme vědět, zda část křídla pocházející pravděpodobně z Boeingu 777, která se minulý týden našla na pobřeží Réunionu, skutečně patřila tomuto stroji | Foto: Lucas Marie | Zdroj: ČTK

Trosky zkoumali experti v laboratoři ve francouzském Toulouse.

„Mezinárodní tým expertů nezvratně potvrdil, že trosky z letadla nalezené na ostrově Réunion, jsou určitě z letu MH370,“ uvedl malajsijský premiér Najib Razak, citovaný agenturou Reuters.

Francouzská prokuratura je zatím ve výrazech opatrnější, když nemluví o jistotě, ale o „velké pravděpodobnosti“. Jistotu by mělo přinést zítřejší zkoumání, jehož výsledky by mohly být známé ještě týž den.

Let MH370 zmizel loni v březnu. Boeing startoval z Kuala Lumpuru a mířil do Pekingu.

I když Réunion leží východně od Madagaskaru, tedy tisíce kilometrů od plánované trasy, podle názoru některých expertů může mít nález trosek na tomto místě logiku.

Podle některých teorií se totiž letadlo zřítilo do moře u severozápadního pobřeží Austrálie. S proudem se pak mohly trosky dostat na západ.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme