Londýnská City uvažuje o vlastním vízovém režimu. Chce si pojistit zahraniční pracovníky po brexitu

Zavedení regionálně vydávaných víz navrhuje pro období po brexitu obvod londýnská City. Chce si tak pojistit, že po odchodu Británie z Evropské unie nebude trpět nedostatkem kvalifikovaných pracovních sil. Omezení imigrace je klíčovou prioritou, kterou si pro brexit stanovila vláda Theresy Mayové.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Londýnská city

Londýnská city | Foto: flickr.com, CC BY-SA 2.0, kloniwotski

Návrh pro londýnskou City vypracovala firma PricewaterhouseCoopers, která se inspirovala australským a kanadským vízovým systémem.

Regionální vízový režim by prý zohledňoval poptávku britských podniků po nových zahraničních pracovnících v období po brexitu.

Reflektoval by také rozdílné potřeby ohledně imigrace, které mají Londýn a naopak třeba hrabství na severovýchodě Anglie. Všechny regiony by ale musely dodržovat národní přistěhovalecká kritéria, která stanoví ministerstvo vnitra.

Pokud by po brexitu začal pro unijní občany platit stávající britský vízový systém, asi tři čtvrtiny současných pracovníků ze zemí EU by požadavky nesplnily.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme