Londýnští muslimové spustili sbírku pro rodiny obětí. Vybrali už přes 20 000 liber

Pomoci obětem středečního útoku ve Westminsteru a jejich rodinám má online sbírka Muslimové společně pro Londýn. Kampaň, kterou spustil očitý svědek události Muddassar Ahmed, dává britským muslimům možnost podpořit pozůstalé a finančně jim přispět. Za první hodinu vybrala 3000 liber a k pátečnímu poledni jich shromáždila už přes 20 000, dvojnásobek původního cíle. Upozornil na ni The Independent.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Květiny k uctění památky zavražděného policisty před sídlem Scotland Yardu.

Květiny k uctění památky zavražděného policisty před sídlem Scotland Yardu. | Zdroj: Reuters

„Byl jsem v parlamentu během strašných útoků z 22. března. Skoro 4 hodiny jsem strávil zabarikádovaný v kanceláři a šokovaly mě zranění a ztráty na životech, které jsem viděl z okna. Neumím si ani představit dopad, jaký to bude mít na oběti a jejich rodiny,“ napsal v prohlášení ke sbírce její iniciátor Muddassar Ahmed.

Cílem sbírky je pomoci obětem atentátu a jejich rodinám s „bezprostředními, krátkodobými potřebami“. Sbírka je ověřená a nachází se na crowdfundingovém serveru Launchgood.com. Původní cílová částka byla organizátory stanovena na 10 000 liber, ale vzhledem k velké odezvě ji ve čtvrtek dvojnásobně navýšili. K pátečnímu poledni už přispěvatelé shromáždili přes 20 180 liber.

„Britští muslimové stojí v těchto těžkých časech po boku (spolu)Londýňanů. Přestože žádná suma peněz nemůže vzkřísit ztracené životy nebo zbavit oběti a jejich blízké bolesti, doufáme, že jejich břemeno aspoň trochu zmíníme – jako občané, Londýňané a lidské bytosti,“ uvádí sbírka.

Přestože kampaň cílí primárně na muslimy, zapojit se do ní může i jakýkoli další zájemce, upozorňuje Ahmed. "Ačkoli je to kampaň vedená muslimy, vítáme přátele jiné víry, aby také přispěli. Žádáme britské muslimy, mešity, imámy, vůdce a skupiny o podporu a šíření této iniciativy."

03828745.png
Sbírka Muslimové společně pro Londýn.

mls Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme