Macron získal podporu socialisty Vallse. Francouzský expremiér nepodpořil stranického rivala

Bývalý francouzský premiér Manuel Valls podpoří středového prezidentského kandidáta Emmanuela Macrona. Valls v rozhovoru pro francouzskou televizi BFMTV řekl, že udělá vše pro to, aby se šéfka nacionalistů Marine Le Penová nedostala do druhého květnového kola prezidentských voleb. Bývalý předseda vlády ale odmítl, že by se stal součástí Macronova volebního týmu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Manuel Valls /vlevo) a Emmanuel Macron

Manuel Valls /vlevo) a Emmanuel Macron | Zdroj: Reuters

Volební průzkumy favorizují právě centristického kandidáta Macrona před šéfkou Národní Fronty Marine Le Penovou.

Socialistický prezidentský kandidát Benoit Hamon už dříve přišel o podporu levicového ministra obrany Jeana-Yvesa Le Driana. Ten Macrona prý podpořil i kvůli jeho bezpečnostnímu programu.

Hamon porazil Vallse na konci ledna ve druhém kole levicových primárek, když získal 58,65 % hlasů. Podle webu televize France24 je Hamon zastáncem radikálních reforem a je levicovější než Valls.

Martin Balucha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme