Mossack Fonseca možná pomohla 'vyprat' část obřího lupu z roku 1983, píše britský tisk

Panamská právnická firma Mossack Fonseca nejspíš pomohla ukrýt část lupu z obří loupeže v roce 1983. Píše o tom britský tisk. Spojení se zločineckými kruhy údajně nasvědčuje část dokumentů, které ze společnosti unikly. Při loupeži si pachatelé přišli v přepočtu na 2,8 miliardy korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Web společnosti Mosasack Fonceca (ilustrační foto)

Web společnosti Mosasack Fonceca (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Řádění ozbrojených pachatelů ve skladišti Brink’s-Mat nedaleko londýnského letiště Heathrow bylo ve své době největší britskou loupeží.

Pachatelé si odnesli 7000 zlatých prutů, diamanty a hotovost. Podle Guardianu pomáhal nevědomky s „vypráním“ části lupu sám zakladatel panamské právnické firmy Jürgen Mossack.

Šestnáct měsíců po loupeži pomohl založit nastrčenou společnost s názvem Feberion. Tu přitom kontroloval gangster Gordon Parry, muž přímo napojený na pachatele loupeže.

Panama Papers hýbou světem. Austrálie vyšetřuje 800 lidí, premiéra Islandu vyzývají k rezignaci

Číst článek

Když právnická firma zjistila, že za společností Feberion stojí právě Parry, podnikla údajně kroky s cílem zabránit britské policii získat kontrolu nad společností.

Mossack Fonseca popírá, že by měla s Gordonem Parrym obchodní styky, což však uniklé dokumenty naopak jasně potvrzují.

Kellner, Křetínský i Krejčíř. Česká stopa v 'panamských papírech' čítá 283 jmen

Číst článek

Panama Papers - kolik uniklo informací | Foto: ČTK

Jiří Hošek, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme