Muž, který mění Evropu. Portál Politico zařadil Babiše mezi 28 lidí, kteří hýbou kontinentem

Českého ministra financí zařadila evropská odnož portálu Politico do svého letošního výběru Politico 28. Jde o seznam lidí, kteří podle portálu, jenž se zaměřuje na evropskou politiku, nejvíce otřásají, mění nebo hýbou Evropou. Andrej Babiš je ve výběru vedle lidí jako je Sadiq Khan, starosta Londýna, nebo turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

volby 2016, ANO, Andrej Babiš

volby 2016, ANO, Andrej Babiš | Foto: Martin Svozílek

Portál Babiše přirovnal k bývalému italskému premiérovi Silviu Berlusconimu nebo budoucímu prezidentovi Spojených států Donaldu Trumpovi, se kterými podle něj ministr sdílí schopnost prezentovat se jako alternativa k zavedeným politikům.

Politco v krátkém profilu uvádí, že ministrovi financí se dařilo v krajských volbách a přeje mu i dobrý stav české ekonomiky a například nejmenší míra nezaměstnanosti v Evropě. „Babišův úspěch zatřásl tradiční politickou elitou v zemi, která – ne bez příčiny – argumentuje, že jeho rozsáhlé obchodní zájmy, investice v médiích a udajná nepříjemná minulost by ho měly kvalifikovat z vrcholních vládních postů,“ píše portál. Připomíná přitom soudní proces, ve kterém Babiš tvrdil, že je ve svazcích Statní bezpečnosti neoprávněně vedený jako agent. Soud mu dal za pravdu.

Podle portálu zároveň není pochyb o tom, že Babiš by se po volbách v roce 2017 rád stal premiérem.

MOS Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme