Muž v New Orleansu najel autem do lidí. Tři desítky zranil, policie teroristický útok vyloučila

Při masopustním průvodu v americkém městě New Orleans najel v sobotu večer muž autem do davu. Podle místní policie bylo zraněno 28 lidí, z toho pět vážně. Nikdo podle ní není v ohrožení života. Pachatel byl na místě zadržen. Policie vyloučila teroristický čin, podle ní byl muž pod silným vlivem alkoholu nebo drog.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Muž v New Orleansu najel autem do lidí. Tři desítky zranil, policie vyloučila teroristický čin

Muž v New Orleansu najel autem do lidí. Tři desítky zranil, policie vyloučila teroristický čin | Zdroj: Reuters

Incident se stal ve tři čtvrtě na sedm večer místního času v centru New Orleansu. Stovky lidí sledovaly masopustní průvod na jedné z hlavních tříd.

Silnice byla jen částečně uzavřená, a tak se mladý řidič ve stříbrném autě dostal až k průvodu.

„Řidič jel nejdřív po té straně silnice, kde průvod nebyl. Naboural do dvou aut a popelářského vozu a vjel do lidí, kteří masopustní průvod sledovali,“ popsal šéf neworleanské police Michael Harrison.

„Podezíráme ho z toho, že byl těžce intoxikovaný. Zadrželi jsme ho a vyšetřujeme ho pro řízení pod vlivem návykových látek,“ dodal Harrison. Svědkové pak řidiče popisovali jako člověka, který byl úplně mimo nebo vůbec netušil, co dělá.

Řidič najel v Heidelbergu do davu, jeden ze tří zraněných zemřel. Teroristický čin policie vyloučila

Číst článek

Útočník podle ředitele záchranné služby zranil 28 lidí, z toho 21 bylo hospitalizováno. Zdravotní stav pěti lidí je vážný. Mezi zraněnými jsou i malé děti, tomu nejmladšímu byly tři roky.

Podobný incident se stal v sobotu odpoledne v německém Heidelbergu, kde pětatřicetiletý muž najel s osobním autem do skupiny lidí na chodníku a tři osoby zranil. Třiasedmdesátiletý Němec svým těžkým zraněním v nemocnici podlehl. Podle policie šlo o čin psychicky narušeného člověka.

ČTK, Zdeněk Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme