Na cestě předvolební Amerikou: Nejprodávanější tričko? S nápisem Hillary do vězení, říká Judy z Tennessee

Kdyby amerického prezidenta vybírali jen v Tennessee, bylo by jasno. Pro republikána Donalda Trumpa je rozhodnuto 98 procent místních voličů. Proto tam ani jeden z kandidátů dlouho nebyl. Ve státě se ale zastavil zvláštní zpravodaj Českého rozhlasu Jan Šmíd. Navštívil i obchod s „trumpovskými" suvenýry. Na neprodávanějším tričku je překvapivě Hillary Clintonová, popisuje v dalším dílu reportážního seriálu o amerických volbách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na nejprodávanějším tričku v obchůdku s "trumpovskými" suvenýry v americkém Tennessee je nápis "Hillary do vězení"

Na nejprodávanějším tričku v obchůdku s "trumpovskými" suvenýry v americkém Tennessee je nápis "Hillary do vězení" | Foto: Jan Šmíd | Zdroj: Český rozhlas

Šedesátiletý profesionální řidič Jim říká, že Trump je prý trouba, který osahává ženy, neumí se chovat a nemůže být prezidentem. On ho tedy rozhodně volit nebude, dodává a já mám radost, že jsem v Tennessee našel alespoň jednoho voliče, který není rozhodnutý pro Trumpa.

Přehrát

00:00 / 00:00

Republikánský kandidát na amerického prezidenta Donald Trump téměř jistě získá 11 volitelů v Tennessee. Stát navštívil zpravodaj Jan Šmíd

Republikánský kandidát tady totiž v průzkumech jednoznačně vede a o jeho vítězství není pochyb.

Už vůbec o něm nepochybuje Judy z malého města Sevierville nedaleko Knoxville. Je totiž téměř fanatickou obdivovatelkou Trumpu a má dokonce obchůdek, v němž prodává jeho suvenýry.

Ukazuje mi trička, kterých má asi 20 různých druhů, 15 až 20 tisíc dohromady s ostatními předměty. Až se ale Trump stane hlavou státu, bude prý prodávat „prezidentské věci“.

Na otázku, jestli jí jako ženě nevadí, že už ho tolik žen obvinilo z nepříliš gentlemanského jednání, říká, že to pro ni není vůbec důležité. Stačí se podívat na to, co dělal Clinton s doutníkem, dodává. V porovnání s tím to prý nic není.

Judy žila třicet let na Floridě, pak se přestěhovala do Tennesse. Tvrdí, že vítězství Trumpa je tady jasné. Hlavně proto, že je to republikánský stát, který má teď velké potíže s kriminalitou. Trump ale udělá pořádek, je přesvědčená.

Asi jsem se Judy zalíbil, protože mi na rozloučenou darovala jedno tričko. Když jsem se ptal, jaké se nejvíce prodává, překvapivě odpověděla, že Trump na něj není. Pak ukázala na druhou stranu na tričko s portrétem demokratické kandidátky a nápisem „Hillary do vězení“. To prý jasně vede.

Jan Šmíd Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme