Na cestě předvolební Amerikou: Trump zmírní přísná pravidla moštárny, doufá rodinný podnik z Wisconsinu

Už jen čtyři dny zbývají prezidentským kandidátům v USA na to, aby přesvědčili nerozhodnuté voliče. Jedním z klíčových bitevních států je Wisconsin. Ve městech se střídá jeden mítink za druhým a na voliče se valí reklamy a apely ze štábu Hillary Clintonové i Donalda Trumpa. A co na to všechno říkají voliči, na to se v pátém dílu cestovního seriálu ptala naše zpravodajka Lenka Kabrhelová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dvě ženy Trumpa skrze příběhy v americkém deníku New York Times viní ze sexuálního obtěžování

Dvě ženy Trumpa skrze příběhy v americkém deníku New York Times viní ze sexuálního obtěžování | Zdroj: Reuters

Paula Ponteneyová balí jablka, mošt a sýry pro zákaznici - obě se podivují nad tím, jak je na počátek podzimu tady na jinak chladném jihovýchodě Wisconsinu krásné a vlídné počasí. Listí na stromech tady na farmě hraje všemi barvami.

Neopadal ještě ani jablečný sad, kterým se rodinný podnik pyšní, a z něhož jablka putují jak k zákazníkům, tak na výrobu oceňovaného moštu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Wisconsin se kloní víc doleva, pro republikánského prezidenta nehlasoval víc než dvacet let, hlásí ze své další zastávky zpravodajka Lenka Kabrhelová

Jak Paula připomíná, Wisconsin se kloní víc doleva, pro republikánského prezidenta nehlasoval víc než dvacet let. Vítězství v tomto státě by tedy mělo pohodlně padnout do kapsy Hillary Clintonové. Letos neplatí žádné kategorie, a tudíž kdo ví, jak vše nakonec dopadne, dodává Paula.

Wisconsin je totiž také státem, kde mají hlubokou tradici konzervativní hodnoty. Paula, která vede farmu po rodičích společně se sestrou a jejím manželem, je tradiční republikánskou voličkou.

Stranický prezidentský kandidát Donald Trump ji nenaplňuje velkým nadšením, hlas mu chce dát především ve snaze podpořit kandidáty do Kongresu.

Její švagr Bill Stone o chvíli později prochází úhlednou a vonící moštárnou a dává konkrétní příklad, proč je pro něj vítězství republikánů důležité.

Za poslední roky podle něj přibylo tolik regulací, nařízení a hygienických předpisů, že se malovýrobnu organického džusu nevyplatí provozovat.

Na cestě předvolební Amerikou: Chicago hlasuje pro Clintonovou. Volby ale rozdělily přátele i rodiny

Číst článek

Pravidla zdejší moštárny jsou přitom tak přísná a mošt tak ceněný, že ho odebírají i vyhlášené restaurace ve městě Milwaukee.

Ani pro Billa prý Donald Trump nebyl první volbou mezi republikánskými kandidáty. Nelíbí se mu jeho - jak říká "neomalená" prohlášení. Zároveň ale považuje za nadějné to, že není profesionálním politikem a může tak zčeřit ustálené vody Washingtonu.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme