Na obytný blok v Kalifornii spadlo malé letadlo, nejméně čtyři lidé zemřeli

V pondělí narazilo v Kalifornii malé soukromé letadlo do bloku obytných domů. Při letecké nehodě zemřeli nejméně čtyři lidé. Po dalších pěti pohřešovaných pátrají záchranáři, uvedl list Los Angeles Times. Úřady se domnívají, že nejméně jednou z obětí je někdo z obyvatel domu, identita dalších není jasná. Příčina havárie se vyšetřuje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nehoda letadla Cessna 310 u kalifornského Riverside

Nehoda letadla Cessna 310 u kalifornského Riverside | Zdroj: ČTK

Stroj Cessna 310 se krátce po vzletu ve městě Riverside poblíž Los Angeles zřítil na obytné domy, z nichž dva zasáhl a způsobil požár. K neštěstí došlo krátce před druhou hodinou ranní našeho času necelý kilometr od letiště, z něhož se dva dospělí a tři dospívající děti vraceli domů do San Jose po návštěvě Anaheimu.

Podle šéfa místních hasičů Michaela Moorea se podařilo zachránit jednu z dívek z letadla, která pád přežila pouze s lehčími zraněními. Jeden z místních obyvatel byl převezen do nemocnice v kritickém stavu. Podrobnosti o čtyřech mrtvých ani pěti pohřešovaných dosud nebyly zveřejněny.

Podle listu Los Angeles Times evakuovali hasiči obyvatele z celého obytného bloku, neboť letadlo s plnou nádrží paliva po nehodě vytrvale hořelo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme