Nedávná zemětřesení jsou božím trestem za sňatky gayů, tvrdí italský kněz

Italský kněz Giovanni Cavalcoli tvrdí, že nedávná zemětřesení jsou božím trestem za urážení rodiny a důstojnosti manželství, především homosexuálními sňatky. Vatikán se za jeho slova omluvil, uvedla italská média.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jde o několikáté zemětřesení v Itálii v tomto roce. Podobná oblast byla zasažena tento týden už jednou

Jde o několikáté zemětřesení v Itálii v tomto roce. Podobná oblast byla zasažena tento týden už jednou | Zdroj: Reuters

Kněz a teolog na fakultě náboženství, který je známý svými extrémními postoji, pronesl svůj provokativní výrok v rozhlasové stanici Radio Maria v neděli 30. října, kdy oblast Ombrie postihlo silné zemětřesení, které připravilo o domov více než 15 tisíc lidí. Otřesy o síle 5,4 stupně také zranily nejméně 20 lidí.

Vatikán v pátek knězova slova odsoudil. Podle něj je pojem boží pomsty pohanskou vizí z dob před křesťanstvím. Angelo Becciu, vysoký představitel Vatikánu, se i jménem papeže Františka omluvil všem lidem, které zemětřesení postihlo. Knězovo tvrzení podle něj uráží věřící a pohoršuje nevěřící.

Otci Cavalcolimu ale kritika Vatikánu zjevně nevadí. V jiné rozhlasové stanici v noci na sobotu zopakoval svá slova, že zemětřesení jsou opravdu vyvolána „lidskými hříchy“. „Vatikán? Ať si tam znovu prostudují svůj katechismus!“ vzkázal kněz papežské stolici.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme