Nejméně 9 lidí zemřelo při požáru poblíž San Francisca, další se pohřešují

Nejméně devět mrtvých si vyžádal požár na improvizované taneční party v kalifornském Oaklandu. Úřady podle místní televize KTVU pohřešují dalších asi 25 lidí, počty se ale různí. Oheň vypukl v jednom ze skladišť, kde mají místní umělci ateliéry, uvedla policie. V době neštěstí tam bylo zhruba 50 lidí. Příčina neštěstí se stále vyšetřuje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Požár v kalifornském Oaklandu

Požár v kalifornském Oaklandu | Zdroj: ČTK

„Bylo tam hrozné vedro a strašně moc kouře. Doslova jsem cítil, jak se mi loupe kůže a jak se mé plíce dusí kouřem," vypověděl podle televize Fox News Bob Mule, kterému se podařilo s drobnými popáleninami vyváznout.

„Hasicí přístroj se mi nepodařilo zprovoznit," dodal. Místní média uvedla, že budova, která sloužila i jako skladiště, neměla hasicí systém, který by se automaticky v případě požáru spustil.

Na sociálních sítích se objevilo video, které přímo z místa natočili zasahující hasiči.

Do budovy v okrese Fruitvale, kde požár vypukl, přišlo na koncert skupiny Golden Dunna asi 50 lidí. Počty pohřešovaných se ale rozcházejí.

„Stále ještě jsme neudělali podrobnou prohlídku budovy, takže neznáme možný počet dalších obětí," řekla listu East Bay Times představitelka hasičů Teresa Deloachová-Reedová.

Hasiči podle náčelnice oaklandského sboru postupují v pátrání po nezvěstných pomalu, požár totiž budovu velmi poškodil, část střechy se úplně zřítila a záchranáři tak musejí nejdřív odstranit sutiny.

Úřady doufají, že počet obětí už nebude narůstat.

Požár v kalifornském Oaklandu | Foto: Reuters

Lenka Kabrhelová, ama Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme