Nejméně sedm lidí zemřelo po nehodě tramvaje v Londýně. Dalších padesát pasažérů je zraněných

Při středeční ranní nehodě tramvaje v jižním Londýně zahynulo sedm lidí, dalších nejméně 50 osob utrpělo zranění a skončilo v nemocnici, někteří měli těžká zranění. Další lehce zranění byli ošetřeni na místě. Sdělila to policie, která již v rámci vyšetřování zadržela dvaačtyřicetiletého řidiče tramvaje kvůli podezření ze spáchání trestného činu zabití. Příčinu tragédie ale dosud neupřesnila.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nehoda tramvaje v Londýně si vyžádala nejméně pět mrtvých.

Nehoda tramvaje v Londýně si vyžádala nejméně pět mrtvých. | Zdroj: Reuters

Jak ale uvedli vyšetřovatelé, vypadá to, že tramvaj jela mnohem vyšší rychlostí, než je povoleno.

Nehoda se stala ve čtvrti Croydon krátce po 6:00 místního času (7:00 SEČ) na stanici Sandilands, upřesnila záchranná služba. „Ošetřili jsme řadu pacientů a více než 50 jsme převezli do nemocnice," řekl mluvčí londýnské záchranné služby.

„Mnoho lidí bylo převezeno do nemocnice se zraněním a bohužel to vypadá, že jsou i nějaká úmrtí," řekl krátce po nehodě novinářům zástupce policie Robin Smith. Večer policie upřesnila, že zahynulo sedm lidí.

„Moje myšlenky a modlitby patří všem, které nějak postihla hrozná nehoda, který se stala tramvaji v Croydonu," prohlásila britská premiérka Theresa Mayová.

Dvoudílná tramvajová souprava z dosud nejasných důvodů vykolejila a převrátila se na bok před podjezdem. Na místě zasahovalo osm hasičských vozů a čtyři speciální záchranářské jednotky. Hasiči vytáhli hned ven mnoho lidí, dvě osoby zůstaly dlouho v havarované tramvaji zaklíněny, řekl představitel tramvajové dopravy.

Croydon se nachází přibližně 15 kilometrů jižně od centrální londýnské čtvrti Charing Cross. Je součástí takzvaného velkého Londýna a je považován za nejlidnatější londýnský obvod. Sídlí zde největší kancelářské komplexy a maloobchodní centra jižní Anglie mimo centrum Londýna.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme