Německé policisty napadla žena nožem na koberce. Volala přitom Alláhu akbar

Nožem na koberce napadla dva policisty na severozápadě Německa 53letá žena, která zřejmě sympatizuje s teroristickou organizací Islámský stát. Muži zákona ale zjevně pomatenou ženu přemohli a převezli na psychiatrickou kliniku. Informovala o tom v pondělí zpravodajská agentura DPA.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kazima chtěla od Islámského státu podle rodiny uprchnout. Bála se, že bude chycena a potrestána (ilustrační foto)

Kazima chtěla od Islámského státu podle rodiny uprchnout. Bála se, že bude chycena a potrestána (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Zahalená žena začala v neděli ve městě Mühlheim an der Ruhr házet z okna svého bytu v pátém patře stolní lampy, židle a knihy.

Přivolané policisty, kteří se dostali dovnitř, následně napadla nožem na koberce. Volala přitom Alláhu akbar, arabsky Bůh je veliký. Mužům zákona se ale ženu podařilo přemoci, poté ji převezli na psychiatrickou kliniku. Žena utrpěla lehké zranění, policistům se během zásahu nic nestalo.

V bytě následně policie našla vlajky radikálů z Islámského státu, kteří ovládají rozsáhlé oblasti v Sýrii a Iráku. Do vyšetřování se proto zapojil i Spolkový úřad na ochranu ústavy, který v Německu zastává roli civilní kontrarozvědky.

Žena podle německého serveru Spiegel Online pochází z Durynska a k islámu konvertovala. Už v minulosti se podle policie dopustila trestných činů s islamistickým motivem. Podrobnosti k činům ale policisté nesdělili.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme