Německý Kolín se chce o Silvestru vyhnout útokům na ženy. Jak se chovat, poradí na plakátech

Informační plakáty s opatřeními během silvestrovských oslav chystají pro turisty úřady v německém Kolíně nad Rýnem. Reagují tak mimo jiné na útoky na ženy během loňského silvestra, informovala agentura DPA.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kolín nad Rýnem, světelná tabule vyzývající k obezřetnosti před zloději (ilustrační foto)

Kolín nad Rýnem, světelná tabule vyzývající k obezřetnosti před zloději (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

"Oslavy v Kolíně radostně a bezpečně" je motto na plakátech, pod kterým se nachází QR kód. S jeho pomocí mohou návštěvníci získat informace ohledně zátarasů a ochranné zóny u dómu v centru velkoměsta, sdělila agentuře mluvčí německé policie.

Plakáty budou podle mluvčí vyvěšeny ve vlacích při nedělní výměně jízdních řádů.

Rozsáhlý bezpečnostní plán

Kvůli útokům na ženy při loňských oslavách vypracovalo město ve spolupráci s policií a železnicí pro letošní rok rozsáhlý bezpečnostní plán. Chtějí tak předejít opakování loňských výtržností.

Město například plánuje vyslat do ulic mnohem více policistů. Okolo dómu, kde loni došlo k největšímu množství sexuálních útoků a krádeží, vznikne ochranná zóna, do které návštěvníci nebudou moci vzít zábavní pyrotechniku.

Na útocích při loňských silvestrovských oslavách, které poměrně negativně ovlivnily pohled veřejnosti na masovou imigraci, se podíleli z větší části přistěhovalci s uprchlickým statusem - převážně Maročané a Alžířané.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme