Obama slíbil Merkelové podporu v řešení uprchlické krize

Americký prezident Barack Obama v telefonickém rozhovoru ujistil německou kancléřku Angelu Merkelovou, že se jeho administrativa zasadí o zmírnění uprchlické krize. Oba lídři se shodli na tom, že se budou společně snažit o ochranu milionů lidí, kteří prchají před válkou na Blízkém východě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barack Obama

Barack Obama | Zdroj: Reuters

Barack Obama německé kancléřce řekl, že v září v New Yorku při příležitosti Valného shromáždění OSN uspořádá o problému migrantů summit. 4. února pak bude v Londýně dárcovská konference pro syrské uprchlíky, na jejímž pořádání se podílí Německo.

Dá se čekat také série schůzek na evropské úrovni, protože - jak vzkázali světoví lídři z ekonomické konference v Davosu - Evropská unie pořád ještě nenašla společnou řeč v tom, jak přistupovat k migrační vlně.

A neméně důležitá budou jednání mezi osmadvacítkou a Tureckem. Konzultace mezi tureckou a německou vládou ostatně už dnes hostí Berlín.

Tea Veseláková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme