OBRAZEM: Světové hvězdy ragby vyškolily českou reprezentaci 71:0

Světový výběr hvězd ragby se v úterý večer poprvé představil v Praze. Při příležitosti oslav 90. výročí zdejšího ragby porazil českou reprezentaci 71:0. Na stadion Na Markétě dorazilo necelých šest a půl tisíce fanoušků, kteří viděli dohromady jedenáct položených pětek Barbarians.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští ragbisté se v Praze utkali s výběrem Barbarians

Čeští ragbisté se v Praze utkali s výběrem Barbarians | Foto: Filip Jandourek

Trenér výběru hráčů elitních soutěží Robbie Deans před vzájemným střetnutím upozorňoval, že rozhodně nepůjde o přátelský zápas a že Barbarians nebudou české reprezentanty šetřit.

Úvod utkání, které se konalo při příležitosti 90. výročí českého ragby, byl ovšem vyrovnanější, než Barbarians předpokládali. „Prvních dvacet minut bylo těžkých,“ přiznal pro Českou televizi autor deseti bodů Melani Nanai.

Barbarians ale brzy vedli 7:0 díky položené pětce a následnému úspěšnému kopu. Po poločase vedl světový výběr hvězd složený hlavně z Novozélenďanů, Australanů a Jihoafričanů už o 31 bodů.

Češi nestíhali, neskládali a Barbarians, za něž v závěru naskočil i dvojnásobný mistr světa s novozélandskými All Blacks Ben Franks, nakonec podlehli 0:71. „Snažili jsme se, ale jak je vidět, tak je to výběr složený skutečně z nejlepších hráčů. Hlavní však bylo představit ragby a mít zážitek,“ komentoval český rojník Robert Voves pro ČTK.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme