OSN se z Aleppa nepovedlo dostat ani jednoho raněného. Viní z toho všechny bojující strany

Organizace spojených národů musela zrušit své plány na evakuaci nemocných z obležené částí Aleppa během trojdenního klidu zbraní. Mohou za to průtahy v povoleních a nejrůznější podmínky, které si daly válčící strany.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Syrské Aleppo opět terčem bombardování. Vojenské letouny intenzivně útočily na povstalecké části města

Syrské Aleppo opět terčem bombardování. Vojenské letouny intenzivně útočily na povstalecké části města | Zdroj: Reuters

Během třídenního klidu zbraní, který minulý týden vyhlásilo Rusko, se OSN nepodařilo z Aleppa evakuovat jediného pacienta ani člena jeho rodiny. Informovala o tom agentura Reuters. Za to, že OSN musela zrušit plány na převoz nemocných a raněných, podle organizace mohou všechny válčící strany.

Povstalci odmítají opustit Aleppo. Ostřelováním v tom brání i civilistům, tvrdí libanonská televize

Číst článek

„Evakuacím zabránilo vícero faktorů včetně zpožděných povolení od lokálních úřadů ve východním Aleppu, podmínek, které stanovily ozbrojené skupiny a nesouhlasu syrské vlády s dovozem humanitární pomoci do východní části města,“ prohlásil Stephen O'Brien, zástupce generálního tajemníka OSN pro humanitární otázky a koordinátor humanitární pomoci.

Ten zároveň neskrýval své pobouření nad vzniklou situací. „Jsem rozhořčen nad tím, že osud zranitelných civilistů je bez milosti v rukou skupin, které nad něj neustále a nehanebně kladou úzké politické a vojenské zájmy,“ prohlásil. Podle Reuters se OSN do obležené části města nepovedlo dostat už od července.

Eva Mošpanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme