Palestinka ohrožovala izraelskou policii nůžkami, ta ženu zastřelila

Izraelská policie ve středu zastřelila v centru Jeruzaléma Palestinku, která policisty ohrožovala nůžkami. S odvoláním na místní policii o tom informovala agentura AP. Mluvčí policie původně uvedla, že Palestinka útočila nožem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Izraelská policie na místě útoku ve městě Rišon LeCijón

Izraelská policie na místě útoku ve městě Rišon LeCijón | Zdroj: Reuters

Devětačtyřicetiletá žena z východního Jeruzaléma ohrožovala policisty ve službě poblíž Damašské brány do Starého města. Podle místního tisku šlo o matku, jejíhož syna loni zastřelila policie, zřejmě ale omylem.

Jde o další z řady incidentů, při nichž Palestinci útočí na izraelské bezpečnostní složky, často právě nožem. Poslední vlna násilí vypukla na podzim roku 2015, kdy vrcholily spory o posvátná místa na Chrámové hoře v Jeruzalémě. Na palestinské straně od té doby zemřelo přes 250 lidí, na izraelské více než 40.

V Izraeli se za příčinu násilností vydává podněcování ze strany palestinské samosprávy, podle Palestinců je to naopak výsledek dlouhodobě neřešeného izraelsko-palestinského diplomatického sporu o palestinský stát. Poslední kolo mírových rozhovorů ztroskotalo v roce 2014.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme