Policie rozbila gang převaděčů. Do Německa dostali na 350 uprchlíků

Německé policii se povedlo odhalit organizovanou skupinu převaděčů, která pašovala do země uprchlíky. Policisté prohledávali byty a kanceláře ve čtyřech spolkových zemích. Razie v Severním Porýní-Vestfálsku, Hessensku, Berlíně a Bádensku Würtembersku se účastnilo na 150 policistů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Němečtí policisté zasahovali proti radikálním islamistům mimo jiné v Berlíně

Němečtí policisté zasahovali proti radikálním islamistům mimo jiné v Berlíně | Zdroj: Reuters

V Berlíně vyšetřovatelé zároveň zadrželi 35 letého muže pocházejícího z Egypta. Převaděčská skupina podle informací policie dostala do Německa na 350 uprchlíků, zejména ze Sýrie, a to zčásti ve velmi nedůstojných podmínkách. Podle odhadu si tímto způsobem přišli převaděči v přepočtu na čtyři miliony korun.

Jen před dvěma týdny přitom stovky německých policistů provedli razie v deseti spolkových zemích. Cílem zásahu, v rámci kterého 15. listopadu policisté prohledali přes 200 mešit, bytů, kanceláří a skladů, byla skupina radikálních islamistů, takzvaných salafistů. Tu vyšetřovatelé podezřívají z podpory ozbrojeného džihádu a rekrutování bojovníků pro Islámský stát.

Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme