Polská premiérka Beata Szydlová měla autonehodu. Neutrpěla vážná zranění, přesto ji převážel vrtulník

Limuzína polské premiérky Beaty Szydlové v Osvětimi narazila do stromu. Polské předsedkyni se nic vážného nestalo, podle mluvčího Rafala Bochenka utrpěla jen modřiny. Přesto ji vrtulník záchranné služby po první prohlídce v Osvětimi převezl do vojenské nemocnice ve Varšavě. V poslední době to není poprvé, kdy měl někdo z polských politiků nehodu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Polská premiérka Beata Szydlová (archivní foto)

Polská premiérka Beata Szydlová (archivní foto) | Zdroj: Reuters

„Kolona předjížděla malý fiat, ten odbočil vlevo a narazil do vozu premiérky Szydlové. Řidič, člen ochranky, se snažil vyhnout kolizi nebo minimalizovat její následky a odbočil doleva, kde bohužel narazil do stromu,“ vysvětluje mluvčí místní policie Sebastian Glen.

Kromě premiérky Szydlové a řidiče byl zraněný ještě jeden člen ochranky, který v havarovaném autě seděl.

ČR a Polsko budou v Bruselu proti migračním kvótám, shodli se Sobotka a Szydlová

Číst článek

Za poslední rok je to už několikátá havárie významného polského politika. Loni v březnu praskla pneumatika BMW prezidenta Andrzeje Dudy ve vysoké rychlosti na dálnici. Prezident žádné zranění neutrpěl. Podle pozdějšího vyšetřování už byla prasklá pneumatika za hranicí životnosti a vůbec neměla na autě být.

V listopadu zase bouralo několik aut kolony premiérky Szydlové při její návštěvě Izraele, ale on sama v žádném z nich neseděla. A před dvěma týdny havarovalo sedm aut kolony ministra obrany Antoniho Macierewicze také ve vysoké rychlosti na dálnici u Toruně, ale ani v tomto případě nemusel nikdo do nemocnice.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme