Přemýšlí Američané o odchodu? Kanadská stránka pro imigranty zkolabovala

Jak se blížilo definitivní potvrzení Donalda Trumpa coby vítěze amerických prezidentských voleb, stoupal počet návštěv na webech pro imigranty v dalších zemích. Na Novém Zélandu zaznamenali zvýšený počet přístupů z USA, kanadské stránky spadly a dlouhé hodiny byly nedostupné.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanadská vlajka

Kanadská vlajka | Foto: Canadian Heritage

V hodinách, kdy se Donald Trump ujal vedení v klíčových státech pro americké prezidentské volby, kanadské stránky o občanství a imigraci začaly postihovat výpadky. Ve chvíli, kdy republikánský kandidát překročil potřebnou hranici 270 volitelů, stránka „Immigration and citizenship“ byla nedostupná.

5 věcí, které definovaly život i prezidentskou kampaň Donalda Trumpa

Číst článek

Agentura Reuters upozorňuje, že šlo zřejmě o zájem případných zájemců od jižní kanadské hranice. Znovu se stránka zobrazila až po 10. hodině středoevropského času, ale stále ji trápí výpadky. Kanadské úřady ale nepotvrdily, že výpadek s volbou přímo souvisí.

Na sociálních sítích se ale mnoho Američanů, často v žertu, vyjádřilo, že pokud bude Trump zvolen, opustí USA.

Zajímavě reagoval twitterový účet, který Kanadu oficiálně prezentuje. V době přibližujícího se Trumpova vítězství napsal, že „přistěhovalci jsou nabádání, aby s sebou přinášeli své tradice a sdíleli je s místními.“ Tweet se okamžitě stal nejpopulárnějším příspěvkem stránky.

Kanada je velmi aktivní v přijímání uprchlíků z celé řady zemí. Tamní vláda Justina Trudeaua například spustila kampaň pro uprchlíky z války v Sýrii.

Zvýšený zájem zaznamenali také na Novém Zélandu. Tamní úřady agentuře Reuters sdělily, že v období od prvního do sedmého listopadu, tedy týden před volbou, přijali 1593 žádostí víza z USA, to je více než polovina dlouhodobého měsíčního průměru.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme