Převezte Dadina do jiného zařízení, doporučila ruská ombudsmanka. Věznice týrání popírá

Ruského politického vězně Ildara Dadina by měli převézt do jiného zařízení. Doporučila to nová ruská ombudsmanka Taťána Moskalkovová, která s ním osobně mluvila a prověřila zprávy o jeho bití a týrání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

(ilustrační foto)

(ilustrační foto) | Foto: Fotobanka Stock Exchange

Veřejná ochránkyně práv Taťána Moskalkovová se s Dadinem setkala mezi čtyřma očima, aby vyloučila nátlak ze strany vedení věznice. To přiznává použití donucovacích prostředků, ale pouze v rámci zákona. Bití a týrání dozorci popírají.

„Ildar Dadin popsal použití zvláštních prostředků vůči němu, mluvil celkem o třech případech násilí, k nimž došlo v září,“ uvedla ombudsmanka.

Příběh vězněného kritika Kremlu. Je připravený obětovat své zdraví i život, říká jeho manželka

Číst článek

Dadina vyšetřili vězeňští lékaři, kteří na jeho těle stopy po bití nenašli. Jeho pravděpodobně epileptický záchvat, při kterém předevčírem ztratil vědomí, označili za simulovaný.

Čtyřiatřicetiletý aktivista Dadin byl loni v prosinci odsouzen za opakovanou účast na nepovolených demonstracích na tři roky vězení. Odvolací soud mu pak trest snížil o půl roku.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme