Při útoku na dům pro mnichy a jeptišky zemřela jedna žena. Policie pátrá po neznámém pachateli

Neznámý muž vtrhl v noci do domova pro řeholníky seniory na jihu Francie v blízkosti města Montpellier. Podle informací z místa zabil jednu ženu, která objekt hlídala, a potom utekl. Speciální policejní jednotky po něm nadále pátrají. V domově žije asi 70 mnichů a jeptišek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Neznámý muž vtrhl v noci do domova pro kněží na jihu Francie

Neznámý muž vtrhl v noci do domova pro kněží na jihu Francie | Zdroj: Reuters

Domov důchodců je v tento moment obklíčen policisty, přiletěly také speciální vrtulníky z Francie. Podle prokurátora nic nenasvědčuje tomu, že vražda souvisí s islámským terorismem.

Policie podle agentury Reuters pátrá po ozbrojeném muži, který v noci napadl domov asi 70 seniorů. Prozkoumávají také podezřelé vozidlo, ve kterém našli repliku zbraně.

Pomoc měla v noci zavolat jedna z pečovatelek, které se povedlo rozvázat svázané ruce. U vchodu do budovy pak policie našla ubodanou ženu, která domov hlídala.

„Bezpečnostní jednotky evakuovaly všechny obyvatele domova, nyní jsou v pořádku a bezpečí,“ uvedl pro Reuters tamní policista s tím, že prohledávání budovy je už u konce.

V domově důchodců v Montpellier žijí mniši a také několik jeptišek. Podle Reuters jde také o misionáře, kteří pracovali v Africe. Jeden z tamních obyvatel pro AFP řekl, že většina z nich se už špatně sama pohybuje, proto jsou velice zranitelní.

Jan Šmíd, dp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme