Průzkumy na straně Clintonové. Den před volbami vede o tři procenta, uvádí Bloomberg

Demokratická prezidentská kandidátka Hillary Clintonová má tříprocentní náskok nad republikánem Donaldem Trumpem. Vychází to z finálního předvolebního průzkumu agentury Bloomberg vydaného v pondělí. Podle průzkumu CBS vede demokratka o čtyři procentní body.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Clintonová vede podle agentury Bloomberg o tři procenta (ilustrační foto)

Clintonová vede podle agentury Bloomberg o tři procenta (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Průzkum uvádí, že Clintonová je před Trumpem 44 ku 41 procentům. Libertariánský kandidát Gary Johnson je podle průrkumu na 4 procentech a Jill Steinová ze Strany zelených na 2 procentech.

Podle průzkumu televize CBS ze stejného dne demokratka vede o čtyři procentní body před svým republikánským sokem, a to 45 ku 41 procentům.

Celostátní průzkum listu The Washington Post a televize ABC, který vyšel v neděli, uvádí, že Clintonová zvýšila náskok před Trumpem ze čtyř na pět procentních bodů.

V anketě WP a ABC se jí daří lépe den ode dne, z pátečního tříbodového vedení vzrostl v sobotu náskok na čtyři body a v anketě publikované v neděli nad ránem činí pět procentních bodů, když by jí hlas dalo 48 procent lidí proti 43 rozhodnutým volit Trumpa.

Průzkum přitom vychází z opakovaného dotazování během několika dnů, jehož výsledek je poté zprůměrován. Clintonová nepatrně zvýšila náskok i v nejnovějším průměru celostátních průzkumů zveřejňovaném serverem RealClearPolitics, v němž vede o necelé dva procentní body.

Kvíz: Vše okolo voleb prezidenta USA. Projdete cestou do Bílého domu?

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme