Putin a Trump se možná sejdou už před červencovým summitem G20, naznačil Kreml

Setkání Vladimira Putina a Donalda Trumpa se může odehrát už před plánovaným summitem G20 v červenci, uvedl v pondělí Kreml. Mluvčí ruského prezidenta dřívější schůzku Putina s americkým protějškem nevyloučil s tím, že se o takové možnosti bez dalších specifik mluvilo, informovala agentura Reuters.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruský prezident Vladimir Putin.

Ruský prezident Vladimir Putin. | Zdroj: Reuters

Summit zemí G20 bude letos ve dnech 7. a 8. července hostit německý Hamburk.

Donald Trump a Vladimir Putin se nikdy nepotkali, oba však dali najevo, že si přejí vylepšit vztahy mezi oběma velmocemi. Ty se po ruském vpádu na ukrajinské území a anexi Krymu propadly na dosud nejnižší úroveň od konce studené války.

Trumpův poradce se bavil s ruským velvyslancem o sankcích. Mohl porušit zákon

Číst článek

Nová Trumpova vláda je nyní pod tlakem kvůli kontroverzi, kterou ve Spojených státech vyvolal prosincové telefonát Trumpova bezpečnostního poradce Michaela Flynna s velvyslancem Moskvy v USA Sergejem Kisljakem. Podle informací, jež minulý týden přinesl Washington Post, Flynn s Kisljakem údajně diskutoval o zrušení amerických sankcí proti Rusku.

Bílý dům kvůli tomu o víkendu prověřoval Flynnovy kontakty a Trumpův hlavní politický poradce Stephen Miller odmítl "citlivou záležitost" komentovat s tím, že mu to nepřísluší. Prezident Donald Trump strávil víkend na Floridě a ke kauze Flynn se zatím nevyjádřil. Podle zdrojů z jeho administrativy je však znepokojen a zvažuje, zda má Flynna vyzvat ke složení funkce, uvedla agentura AP.

Poradce amerického prezidenta pro národní bezpečnost Michael Flynn soukromě mluvil o sankcích s ruskými představiteli | Foto: Reuters

Nicméně mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pondělním konferenčním rozhovoru s novináři popřel, že by Flynn s Kisljakem zrušení sankcí projednávali. "Už dříve jsme řekli, že (žádná taková jednání) se nevedla," řekl Peskov.

mls Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme