Rozsáhlé požáry lesů v Chile ohrožují vesnice i národní parky. Shořelo skoro 80 tisíc hektarů lesů

Stav pohotovosti platí v některých oblastech kvůli rozsáhlým požárům v Chile. Plameny téměř dvou desítek větších požárů se rychle šíří. Přispívá k tomu i suché a horké počasí a silný vítr. Dostat požár pod kontrolu se snaží dobrovolní hasiči i armáda.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Požáry lesů v Chile

Požáry lesů v Chile | Zdroj: Reuters

Za několik posledních dní požáry spálily téměř 80 tisíc hektarů lesů. Na některých ve středním Chile ohrožují vesnice i národní parky.

Hasiči v Chile bojují s velkým požárem. Shořelo už 100 domů a dalších 500 je v ohrožení

Číst článek

Silně postižená je oblast zhruba sto kilometrů jižně od metropole Santiaga. „Kousek od nás je velký požár a dostává se do míst, kde máme plantáže a domy,“ popisuje situaci poblíž Pumanque jeden z obyvatelů vesnice. Požáry tam zničily přes 20 tisíc hektarů lesa a několik domů.

Stav pohotovosti v postižených oblastech vyhlásila prezidentka Michelle Bacheletová a vyhlásila je zónami katastrofy. Podle ředitelství Chilské lesnické služby požáry vznikly kvůli lidem. Zatím se ale nepodařilo zjistit, jestli je někdo založil úmyslně.

Požáry lesů v Chile | Foto: Reuters

Požáry lesů v Chile | Foto: Reuters

Shořelé hektary lesů v Chile | Foto: Reuters

Zdeněk Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme