Rusko bude reagovat na rozmístění jaderných zbraní v Evropě

Rusko bude odpovídajícím způsobem reagovat na rozmístění jaderných leteckých bomb Spojených států v Evropě. Oznámilo to ruské ministerstvo zahraničí. Podle Moskvy Washington porušuje dohody o nešíření nukleárních zbraní.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruská letadla Suchoj Su-25

Ruská letadla Suchoj Su-25 | Zdroj: Reuters

Ruská odpověď bude adekvátní a její podoba velmi pečlivě vezme v úvahu všechny okolnosti, řekl ruskému listu Kommersant Michail Uljanov, náměstek ministra zahraničí pro kontrolu a nešíření jaderných zbraní. Dodal, že paralelně s aktivitou Spojených států pět evropských zemí plánuje modernizovat letadla, která mohou být nosiči jaderných zbraní.

Podle Uljanova tím Severoatlantická aliance směřuje k dlouhodobému porušování Dohody o nešíření atomových zbraní, a navíc cvičí piloty z tzv. nejaderných zemí, aby uměli s tímto typem výzbroje zacházet.

O ruských plánech vybavit armádu nejmodernější vojenskou technikou včetně nových raketových komplexů, informoval velitel pozemních sil generál Oleg Saljukov v říjnu v roce 2014.

Martin Dorazín, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme