Ruští dětští 'vojáci' budou trénovat útok na modelu německého Reichstagu

Model budovy berlínského Říšského sněmu (Reichstagu) má posloužit jako jeden z cílů, na kterém ruští adepti vojenského řemesla budou nacvičovat chování vojáka v útoku. Podle ruského ministra obrany Sergeje Šojgua bude maketa umístěna v parku Patriot, který armáda pro děti buduje v obci Kubinka nedaleko Moskvy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Říšský sněm v Berlíně.

Říšský sněm v Berlíně. | Foto: Jiří Hošek

Na Reichstag budou útočit děti z organizace Junarmija (Mladá armáda), založené loni v září jako "armádní a vlastenecké hnutí". Dnes má už odbočky v 76 z 83 ruských republik, krajů a oblastí. Podle Šojgua bude dětská armáda pořádat letní výcvikové tábory, sportovní podniky a vlastenecké akce. Vybavena je už příslušnou technikou a komunikačními prostředky, ve výbavě prý nechybí ani polní kuchyně.

V obci Kubinka je výstavba Reichstagu v plném proudu, informoval Šojgu. Nepůjde prý o budovu v plné velikosti, ale bude stačit k tomu, aby "naši mladí vojáci nemuseli cvičit útok na cokoli, ale na nějaký konkrétní objekt". Reichstag, dominantu spojovanou s nacistickým režimem, dobyla Rudá armáda při útoku na Berlín na konci druhé světové války. Nyní v budově působí německý parlament.

Kromě kašírované budovy Říšského sněmu vzniká v parku Patriot i partyzánská vesnice včetně zemljanky pro politruka, řekl Šojgu. Dokončuje se model frontové linie s okopy a opevněním.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme