Ruští vědci zkoumají, jak jsou vysokoškolští studenti oddaní politice Kremlu

Více než 50 ruských vysokých škol se v minulých dvou letech zúčastnilo průzkumu „protestního potenciálu“ studentstva. To je podle nich ovlivněno západními plánovači, zveřejnil ruský list Kommersant.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Moskva

Moskva | Foto: CC0 Public domain, Fotobanka Pixabay

Rusko je podle Nikity Daňuka, zástupce ředitele státního Ústavu strategických studií a prognóz, který si nechal průzkum vypracovat, obětí nevyhlášené války. Ta se podle něj odehrává i v myslích lidí. Západní plánovači údajně podněcují státní převraty, jejichž iniciátory mají být právě studenti.

Proto vědci vedení Daňukem vypracovala projekt nazvaný Scénář ruské budoucnosti. Navštívili více než 50 vysokých škol v Moskvě a dalších ruských městech, kde zjišťovali míru protestních nálad a rozsah působení „destruktivních sil“.

Na oběžné dráze má vzniknout nový stát Asgardia. Jeho občanem se může stát každý

Číst článek

Výzkum podle Daňuka prokázal, že nepřátelé Ruska provádějí „bez uzardění (na školách) destruktivní propagandu protistátních idejí“. Podle nich se také protestní potenciál přesouvá z měst na venkov. Proto by se tam podle Daňuka měla přesunout pozornost kremelských ideologů před prezidentskými volbami, které jsou plánované na rok 2018.

Výsledky výzkumu podle organizátorů dostaly vrcholné státní orgány a „jisté specializované struktury“. Prezidentský mluvčí Dmitrij Peskov tvrdí, že ruské vedení o průzkumu nic neví, informovala agentura Interfax. Podle něj Kreml neorganizoval projekt Scénář ruské budoucnosti.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme