Salvadorský soud zabavil majetek exprezidenta. Podle policie zpronevěřil stovky milionů dolarů

Salvadorský soud v neděli nařídil zabavit majetek bývalého prezidenta Antonia Sacy a jeho šesti někdejších spolupracovníků. Všech sedm osob před týdnem zatkla policie v podezření na zpronevěru celkem 246 milionů dolarů, tedy asi šesti miliard korun. Saca vládl v zemi v letech 2004 až 2009.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Saca a dalších šest bývalých činitelů jeho vlády jsou podezřelí z nedovoleného obohacování a praní špinavých peněz

Saca a dalších šest bývalých činitelů jeho vlády jsou podezřelí z nedovoleného obohacování a praní špinavých peněz | Zdroj: Reuters

Podle soudkyně Nelly Pozasové je dostatek důkazů na to, aby mohl být majetek zatčených zkonfiskován. Rozhodla rovněž, že všech sedm zadržených zůstane před soudním procesem ve vazbě, uvedla agentura AP.

Saca a dalších šest bývalých činitelů jeho vlády jsou podezřelí z nedovoleného obohacování a praní špinavých peněz. Saca v pátek před soudem prohlásil, že se cítí být zcela nevinen.

Kvůli korupci je v zemi vyšetřován i bývalý prezident Mauricio Funes, který Sacu ve funkci nahradil. Vyšetřování čelí i další bývalá hlava státu Francisco Flores.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme