Saudskému princi soud nařídil bičování a vězení. Co provedl, úřady neprozradily

Jednoho ze saudských princů zbičovali, informovala agentura Reuters s odvoláním na středeční zprávy saudskoarabských médií. Trest nařídil soud, který blíže neupřesněného člena vládnoucí rodiny zároveň poslal i do vězení. Není ale známo kvůli čemu. Před méně než měsícem dalšího prince popravili za vraždu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

(ilustrační foto)

(ilustrační foto) | Foto: Fotobanka Stock Exchange

Prince zbičoval v pondělí ve vězení ve městě Džidda policista, a to po prohlídce, která měla určit, jestli je trestaný dostatečně zdravý.

Saudská královská rodina je velmi početná a titul princ či princezna má většina z jejích tisíců členů. Jeden z princů byl v říjnu popraven, podle tamních zdrojů poprvé od sedmdesátých let. Soud ho shledal vinným z vraždy. Uživatelé sociálních sítí to označovali za důkaz rovnosti před islámským právem.

Saúdská Arábie čelí první žalobě kvůli útokům z 11. září jen dva dny po přijetí zákona

Číst článek

Saúdská Arábie, rodiště islámu, se hlásí k takzvanému wahhábismu, což je fundamentalistická škola sunnitského islámu. Kontrolu nad soudním systémem mají duchovní.

Podle lidskoprávní organizace Amnesty International bylo na ropu bohaté království v počtu poprav v loňském roce na třetím místě, za Pákistánem a Íránem.

mah Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme