Šéf Facebooku překvapil studenty pekingské univerzity, při přednášce mluvil čínsky

Zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg chce získat přízeň čínské veřejnosti. Při přednášce na univerzitě v Pekingu proto ke studentům promluvil čínsky. Jeho vystoupení mělo velký ohlas.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg

Zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg | Zdroj: Reuters

Zuckerberg sice přiznal, že jeho čínština je prý velmi špatná, přesto sklidil u publika velký úspěch.

To, že hned v úvodu začne šéf sociální sítě mluvit čínsky, nikdo nečekal. A když se ho moderátor zeptal proč - čínsky řekl, že k tomu má hned tři důvody - jeho žena je z Číny, sám obdivuje čínskou kulturu a prý miluje výzvy.

Asijský jazyk se učí od roku 2010. Tehdy totiž žádal rodinu své budoucí ženy o její ruku a rozhodl se to udělat jedině v čínštině.

Vystoupení mělo velký ohlas v čínských médiích. Přestože prý má Zuckerberg silný akcent a jeho čínština rozhodně není perfektní, mluvil srozumitelně a nebál se ani vtipkovat.

V Číně je Facebook zakázaný. Peking ho blokuje od roku 2009. Čínský trh ale láká podniky na celém světě a každý se snaží najít cestu, jak se na něm prosadit. A to je přesně ten důvod, proč Zuckerberg do Číny přijel. Chce být v povědomí tamních obyvatel a neustále na sebe upozorňovat, což se mu evidentně tentokrát podařilo.

Pavlína Nečásková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme