Silný vítr přerušil provoz lanovky v Itálii. V kabinkách uvízlo 130 lidí

V alpském lyžařském středisku Cervinia na severu Itálie museli přerušit provoz lanovky kvůli silnému větru. Podle listu La Stampa ve 12 kabinkách uvízlo na 130 lidí. Záchranářům se již podařilo evakuovat téměř všechny cestující.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hory, sníh, lanovka

hory, sníh, lanovka | Foto: Elena Horálková | Zdroj: Český rozhlas

Lanovka se kvůli silnému větru zastavila ve středisku Cervinia kolem půl čtvrté středoevropského času. Na místo okamžitě vyrazili vrtulníky se záchranáři.

Těm se podle agentury ANSA podařilo dostat do bezpečí už téměř všechny ze 130 cestujících, kteří se ve chvíli přerušení provozu nacházeli ve 12 kabinkách.

Na svahu zasahuje přes sto záchranářů, policistů, hasičů i lesníků. Na místě je taky několik sanitek. Práce komplikoval silný vítr, kvůli kterému nemohl vzlétnout vrtulník. Později se ale počasí zlepšilo a do akce se mohl zapojit i vrtulník z nedalekého švýcarského střediska Zermatt. Podle provozovatele lanovky nikomu nehrozilo nebezpečí.

Podobná nehoda se stala letos v září, kdy se zastavila lanovka na francouzské straně hory Mont Blanc. Zůstalo v ní více než 100 lidí, přičemž asi 30 z nich muselo v lanovce přečkat noc, protože evakuace byla za tmy přerušena.

ČTK, Martin Balucha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme