Slovenka jde v Dánsku za žebrání do vězení, pak ji čeká vyhoštění

Dánsko oznámilo vyhoštění Slovenky kvůli žebrání. Je to vůbec první takový případ v této severské zemi, informovala agentura AFP s odvoláním na prohlášení, které vydala policie v hlavním městě Kodani.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pojď, nakrm mě - bez peněz - na ulici - žebrání

Pojď, nakrm mě - bez peněz - na ulici - žebrání | Foto: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic, Ed Yourdon

V Dánsku je žebrota považována za trestný čin. Kodaňský soud ženě, jejíž totožnost nebyla zveřejněna, proto uložil trest 40 dnů vězení. Po něm bude následovat vyhoštění.

Policie zdůraznila, že se jedná o recidivistku a během soudního řízení se ukázalo, že do Dánska přijela „s jediným cílem, vydělat si na živobytí žebráním“.

„Může se zdát přísné vyhostit někoho za to, že žádá kolemjdoucí o peníze, ale je skutečností, že žebrání je v Dánsku nezákonné,“ řekla podle AFP k případu prokurátorka Anne Jacobsenová. Delikt může být po jednom či více varování od policie potrestán až šesti měsíci vězení.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme