Slovenská policie rozbila gang převaděčů. Lidi pašoval v upravených palivových nádržích

Během dlouho připravovaného zásahu se slovenské policii povedlo zadržet pět osob. Ty měly v upravených vozech převést Maďarska do západní Evropy několik stovek migrantů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Převaděči přepravovali migranty v upravených palivových nádržích

Převaděči přepravovali migranty v upravených palivových nádržích | Foto: portál Aktuality.sk

Slovenské policii se povedlo odhalit gang pašeráků lidí. Informovala o tom v pátek slovenská média. Skupina pěti mužů ve věku od 40 do 55 zhruba rok převáděla ilegální migranty v speciálně upravených palivových nádržích nákladních vozů. Některé vozy pocházely i z České republiky.

Nelegálních migrantů je v Česku oproti loňsku výrazně míň. Nejčastěji jsou to Ukrajinci

Číst článek

Gang policie zadržela ještě v úterý při zásahu v obcích Kamenín, Kvetoslavov a Veľký Lapáš na jihu Slovenska. „Podle informací policie měl být hlavním organizátorem 44 letý Róbert K. z okresu Dunajská Streda, protože měl zajišťovat migranty a organizovat jejich převoz zejména do Německa, Itálie ale i do dalších evropských zemí,“ citoval portál Aktuality.sk mluvčí Prezídia Policejního sboru SR Denisu Baloghovou.

Skupina podle policie převedla z Maďarska do států západní Evropy nejméně 300 migrantů. Za převoz jedné osoby vybírali poplatek 500 až 1000 eur. Mužům hrozí sedm až deset let za mřížemi.

Eva Mošpanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme