Šok, Dům hororů, vulgarity na titulkách. Podívejte se, jak média reagovala na Trumpovo zvolení

V předvolebních průzkumech byla favoritkou demokratka Hillary Clintonová. Prezidentské volby ve Spojených státech amerických ovšem v noci na středu ovládl republikán Donald Trump. Na překvapivý výsledek hlasování rychle reagovaly zahraniční deníky, které byly volbou mnohdy zaskočeny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Donald Trump ovládl v USA prezidentské volby a následně i titulní stránky novin

Donald Trump ovládl v USA prezidentské volby a následně i titulní stránky novin | Zdroj: Reuters

Když Trump loni v červnu ohlásil, že bude kandidovat na prezidenta USA, bulvární deník Daily News ho na své titulní stránce zobrazil jako klauna.

Časopis pro muže Esquire pak Trumpa na titulce označil za hlavního „hatera“. A třeba magazín Time ho vykreslil rozteklého s popiskem Totální kolaps.

Ve středu už byl Donald Trump na titulních stránkách novin coby vítěz prezidentských voleb v USA, ačkoli editoři deníků dlouho pracovali s proměnnými.

List New York Times o magnátu Trumpovi psal jako o outsiderovi, který zdolal Clintonovou v klíčových státech.

V Daily News fotografii nové hlavy Spojených států ani neotiskli, namísto toho označili Bílý dům za Dům hororů.

Deník USA Today popsal Trumpovo zvolení jako neskutečný zvrat. Na twitteru pak připomněl, že vedle postu prezidenta patří republikánům i obě komory Kongresu a že je americká společnost rozštěpená.

Trump šokoval, uvedl na své titulce bostonský deník Globe. Ve státě Massachusetts, jehož je Boston hlavním městem, vyhrála Clintonová.

Svérázně se k výsledku amerických prezidentských voleb postavili v Mexiku, kde list El Gráfico pod Trumpovou fotografií otiskl vulgární výraz.

Vulgarismus na titulní stránce zkratkou „WTF“, v překladu Co to, sakra, je? (výraz může být expresivnější), použila i australská verze listu Telegraph.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme