Spojené státy nevyšlou delegaci na jednání o Sýrii. Zastoupí ji americký velvyslanec

Spojené státy nevyšlou delegaci na mírové rozhovory zástupců syrské opozice a vlády v kazašské metropoli Astaně. Zastupovat je bude americký velvyslanec v Kazachstánu Georg Krol, oznámilo v sobotu americké ministerstvo zahraničí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bombardování Aleppo

Bombardování Aleppo | Zdroj: Reuters

Rozhovory mají začít v kazašské metropoli Astaně v pondělí. Ve čtvrtek ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov oznámil, že Moskva na jednání pozvala zástupce USA.

Proti americké účasti v minulých dnech ale vznesl námitky Írán. Jednání zprostředkovalo Rusko, Turecko a také Írán. Pozvánku na rozhovory dostal i zmocněnec OSN pro Sýrii Staffan de Mistura.

Americké ministerstvo zahraničí je po odstoupení svého dosavadního šéfa Johna Kerryho s pátečním nástupem nového prezidenta Donalda Trumpa v přechodné fázi. Resort dočasně vede náměstek ministra pro politické otázky Tom Shannon. Ve funkci bude do té doby, než americký Senát potvrdí v úřadu Trumpova šéfa diplomacie Rexe Tillersona.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme