Spojené státy zavedly nové protiruské sankce. Můžeme odpovědět silou, hrozí ruský senátor

Rusko čelí novým americkým sankcím. Týkají se osmi vojenských podniků nebo vědeckých a výcvikových center. Spojené státy uvalily na spolupráci s těmito firmami a institucemi embargo. Moskva podle Washingtonu porušila zákaz nešíření nebezpečných vojenských technologií do Íránu, Severní Koreje a Sýrie.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sergej Lavrov

Sergej Lavrov | Zdroj: Reuters

Nové americké sankce vyvolaly v Moskvě pobouření. Podle ministerstva zahraničí tato opatření podkopávají perspektivu mnohostranného boje s mezinárodním terorismem.

Ruská diplomacie uvádí, že nová americká administrativa se opět dostala do vleku těch, jejichž hlavním úkolem je systematické ničení rusko-americké spolupráce.

Podle ministerstva zahraničí Sergeje Lavrova ale nové sankce nebudou mít na ruské podniky reálný dopad, protože ty ani teď s žádnými americkými partnery nespolupracují. Nejostřeji reagoval vlivný senátor Franc Klincevič. Upozornil, že Rusko může odpovědět nejen diplomatickým, ale vojenským jazykem.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme