Státní zástupce obvinil útočníky z Freitalu z terorismu a pokusu o vraždu

Rok po útocích na uprchlické ubytovny v saském Freitalu obžalovaly úřady osm pravicových radikálů. Útočníci několikrát ubytovny podpálili. Zraněn byl jeden uprchlík.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zábavní pyrotechnika

Zábavní pyrotechnika | Foto: Vlasta Gajdošíková | Zdroj: Český rozhlas

Obviněno bylo sedm mužů a jedna žena, ve věku od 19 do 37 let. Na uprchlické ubytovny útočili náložemi, sestavenými ze silné zábavní pyrotechniky.

Spolkový státní zástupce skupinu obžaloval z pokusu o vraždu a terorismu. Jejich obhájce Endrik Wilhelm odmítá, že by jeho mandanti založili teroristickou skupinu, jak stojí v obžalobě.

V Lübecku někdo zapálil ubytovnu pro uprchlíky. Od víkendu je to už podruhé

Číst článek

Freitálská skupina útočila výbušninami také na auta nebo poštovní schránky levicových politiků a aktivistů, kteří se o uprchlíky starali.

Zábavní pyrotechniku nakupovala skupina v České republice, v Německu je totiž zakázaná. Kvůli tomu se také letos na jaře sešli český ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) se svými protějšky ze Saska a Bavorska ve Špindlerově Mlýně, kde mimo jiné projednávali také otázku pašování nebezpečné pyrotechniky z České republiky do Německa.

Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme