Světová média málo informují o vraždě muslimů v USA, stěžují si muslimští politici

Vražda tří Američanů syrského původu, ke které došlo ve středu v Severní Karolíně, vyvolává odmítavé reakce v muslimských zemích. Ostrá kritika zaznívá také na adresu amerických politiků a západních médií – násilné smrti trojice muslimů údajně nevěnují odpovídající pozornost.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pietní místa vznikají také v prostorách univerzity

Pietní místa vznikají také v prostorách univerzity | Zdroj: Reuters

„V Severní Karolíně zabili tři muslimy. Prezident Obama ani pánové Kerry či Biden dosud nevyjádřili žádná slova respektu. Ti mrtví lidé přitom nebyli žádní teroristé. Jejich otcové a matky byli významní vzdělaní lidé. A my jako politici jsme přece zodpovědní za všechno, co se v našich zemích děje,“ prohlásil turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

Erdogan, který se v posledních letech staví do role obhájce muslimů a islámu vůbec, také poukázal na dvojí metr západních médií. Tyto skutečnosti podle něj vybízejí k hlubokému zamyšlení.

Přehrát

00:00 / 00:00

Muslimské země se podivují, jak málo se světová média zabývají vraždou tří muslimských studentů v Severní Karolíně

Marocký premiér Abdelilah Benkirane zase odsoudil „divokou kampaň, které jsou teď muslimové na Západě vystaveni.“ Reagoval rovněž na to, že ve Francii došlo v lednu k vraždě marockého státního občana.

O třech muslimech zastřelených ve Spojených státech mluvil také nejvyšší islámský představený v Egyptě. Prohlásil, že šlo o teroristický čin motivovaný narůstající islamofobií na Západě. Odsoudil i mlčení amerických a západních médií.

Ve stejném duchu se nese také řada příspěvků, které zveřejňují obyvatelé Blízkého východu na sociálních sítích.

Štěpán Macháček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme