Tajemník pro EU Prouza dostal Řád čestné legie, nejvyšší francouzské vyznamenání

Státní tajemník pro Evropskou unii Tomáš Prouza (ČSSD) převzal francouzské nejvyšší státní vyznamenání. Podle něj je to symbol dobrých vztahů mezi Francií a Českou republikou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Prouza (ČSSD) převzal od francouzského velvyslance Řád čestné legie

Tomáš Prouza (ČSSD) převzal od francouzského velvyslance Řád čestné legie | Zdroj: ČTK

Prouza si insignie rytíře Řádu čestné legie převzal v Praze z rukou francouzského velvyslance v České republice, který zdůraznil Prouzovo působení ve prospěch evropského projektu.

„Myslím si, že je to výborná ukázka toho, jak se za poslední tři roky podařilo sblížit Českou republiku s Francií. Vztahy jsou mnohem intenzivnější, fungují lépe nejen na vrcholové úrovni, ale i na mezilidské, spoustě drobných projektů. O to víc si cením toho, že jako symbol francouzský prezident zvolil toto vyznamenání pro mě. Je to samozřejmě závazek,“ řekl státní tajemník.

S Francií máme vynikající vztahy, říká velvyslankyně. Získala Řád čestné legie

Číst článek

Rytíř Řádu čestné legie je nejnižší formou tohoto vyznamenání a v minulosti jej obdržely desítky občanů České republiky i Československa.

Nejvyšší formu tohoto vyznamenání, velkokříž Řádu čestné legie, dostali pouze bývalý prezidenti Edvard Beneš a Václav Havel a také generál Antonín Hasal.

Lukáš Matoška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme