Tillerson mluvil o Sýrii s Lavrovem. USA podle šéfa ruské diplomacie nahrály extremistům

O situaci v Sýrii jednali po telefonu ministři zahraničí Ruska a Spojených států Sergej Lavrov a Rex Tillerson. Lavrov vyzval k důkladnému a nestrannému vyšetření chemického útoku v provincii Idlib.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sergej Lavrov na konferenci v Mnichově

Sergej Lavrov na konferenci v Mnichově | Zdroj: Reuters

Šéf ruské diplomacie Sergej Lavrov podle prohlášení zveřejněného na sociálních sítích v rozhovoru s Rexem Tillersonem řekl, že útok na zemi, která bojuje s teroristy, pouze nahrává extrémistům a vytváří dodatečnou hrozbu regionální i globální bezpečnosti.

Velvyslankyně USA při OSN: Jsme připraveni k další akci v Sýrii, snad nebude potřeba

Číst článek

Podle Lavrova navíc informace o tom, že syrská vládní armáda použila chemické zbraně neodpovídají skutečnosti.

Ruský ministr zahraničí zatím nijak nekomentoval zprávu, že kvůli nevyjasněnému podílu Ruska na událostech v Idlibu britský ministr zahraničí Boris Johnson zrušil návštěvu Ruska.

Spojené státy v reakci na údajný chemický útok ve městě Chán Šajchún v provincii Idlib zaútočily na leteckou základnu na západě Sýrie tento pátek. Cílený útok nařídil prezident Donald Trump, který v projevu vyzval k ukončení krveprolití v blízkovýchodní zemi. Rusko útok odsoudilo a označilo ho za protiprávní.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme