Tropická bouře v Mosambiku zabila nejméně 7 lidí a tisíce připravila o domov, zemi hrozí záplavy

Nejméně sedm obětí si v Mosambiku vyžádala tropická bouře Dineo. Další asi 130 tisíc lidí přišlo o střechu nad hlavou. S odvoláním na vládní úřady o tom ve čtvrtek informovala agentura Reuters.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vanuatu zdevastovala tropická bouře Pam. Vichr tam dosahoval rychlosti až 270 kilometrů v hodině

Vanuatu zdevastovala tropická bouře Pam. Vichr tam dosahoval rychlosti až 270 kilometrů v hodině | Zdroj: Reuters

Nejvíce postižena byla pobřežní provincie Inhambane na jihovýchodě země. Bouře do oblasti dorazila ve středu. Provázel ji silný déšť a vítr o rychlosti více než 100 kilometrů v hodině.

Ve čtvrtek bouře podle meteorologů oslabila, tlakovou níži, jež postupuje dále do vnitrozemí, ale mohou provázet záplavy.

Mosambik je jedním z nejchudších států světa a nyní se potýká s hospodářskou krizí. Dvě tropické bouře, které zemi zasáhly zhruba před pěti lety, si vyžádaly 26 obětí na životech. Více než 125 tisíc lidí pak muselo být evakuováno.

Důsledky bouře Dineo možná postihnou i Jihoafrickou republiku a Zimbabwe, napsala agentura AFP. Kvůli hrozbě blížících se dešťů byly ve čtvrtek dočasně uzavřeny některé části jihoafrického Krugerova národního parku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme