Trump opouští další předvolební slib: nové vyšetřování Clintonové iniciovat nebude

Nově zvolený americký prezident vycouval ze svého předvolebního slibu obnovit vyšetřování emailů Hillary Clintonové. Soudní stíhání demokratické oponentky bylo jedním z pilířů jeho kampaně. Trump sliboval po zvolení prezidentem jmenovat speciálního prokurátora, který by znovu prošetřil, jak bývalá ministryně zahraničí zacházela ve funkci s emaily.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Donald Trump

Donald Trump | Foto: flickr.com, Gage Skidmore, CC BY-SA 2.0

Donald Trump v rozhovoru pro deník New York Times vysvětlil, že nechce ublížit rodině Clintonových. Jeho oponentka si, jak řekl, vytrpěla už dost. Trumpův odklon od původních předvolebních slibů rozohnil několik z jeho největších podporovatelů.

Zvolený prezident při rozhovoru s novináři New York Times odsoudil také víkendový sjezd americké ultrapravice ve Washingtonu, kde zaznívaly rasistické projevy a část publika mu salutovala nacistickým pozdravem.

Trump se sešel s novináři deníku jen pár hodin poté, co domluvené setkání zrušil. V rozhovoru připustil, že může existovat spojitost mezi změnami klimatu a lidskou aktivitou, což během kampaně popíral. Řekl také, že „čisté ovzduší je životně důležité" a že si ve věci bude udržovat otevřenou mysl.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme